Ruim 700 jongeren hebben de online vragenlijst over de komende zomervakantie ingevuld.

 

Door corona wordt de zomervakantie voor jongeren anders dan normaal. Daarom is het plan om een zomer vol leuke activiteiten te organiseren. De flitspeiling is een online enquête die onder jongeren van 12 – 21 jaar in Nieuwegein is uitgezet. Het doel was om te achterhalen wat de behoeften van jongeren zijn. Op basis van de uitkomsten ontwikkelt de projectgroep een zomerprogramma en een online platform. Voor en met jongeren.

 

Als activiteiten die jongeren meestal in de zomervakantie doen worden vooral afspreken met vrienden of vriendinnen en zwemmen, voetballen en gamen vaak genoemd.

Een meerderheid van de jongeren (61 procent) geeft aan dat er in Nieuwegein te weinig te doen is voor jongeren en 61 procent vindt dan ook dat er iets georganiseerd moet worden deze zomervakantie.

Als mogelijke activiteiten worden sportactiviteiten (zoals een voetbal- of hockeytoernooi) door alle leeftijdsgroepen genoemd, daarnaast worden ook feesten en festivals vaak genoemd als suggesties.

Als activiteiten die jongeren leuk zouden vinden in de zomervakantie worden de categorieën ‘ontspannen & chillen’, ‘sport’ en ‘sociaal & ontmoeten’ door meer dan de helft van alle jongeren genoemd.